Deelnemen aan een wedstrijd


Binnen het synchroonzwemmen hebben we verschillende wedstrijden. In de even jaren wordt er vanuit de landelijke commissie Synchroonzwemmen en Figuurdrijven (CSF) de Figuurdrijfkampioenschappen, Vrije uitvoering en Mini-synchrodag georganiseerd. En in de oneven jaren de Junioren- en Seniorenkampioenschappen.
Binnen de Enschedese Watervrienden organiseren wij elk jaar twee keer een demonstratie voor ouders en belangstellenden. Meestal voor kerst en voor de zomervakantie.

En eens in de twee jaar een grote show

Als je mee mag doen aan een kampioenschap en/of demonstratie hoor je dat ruim van tevoren van je trainster. Vooraf vragen we altijd via een aanmeldingsbrief of je mee kan of mag doen aan de uitvoering.

De wedstrijd

De meeste wedstrijden vinden buiten Enschede plaats. De wedstrijden vinden plaats op een zondag en soms het hele weekend.
Voor de wedstrijd gaan we in ons clubgebouw eerst onze haren “pappen”. Je haar wordt opgestoken in een knot en dan ingesmeerd met gelatine en een haarversiering zodat je haren in het water er ook goed uitzien!
Dan reizen we gezamenlijk naar de plaats van bestemming. In het zwembad waar de wedstrijd gehouden wordt hoor je eerst wanneer je mag zwemmen. De jury doet namelijk een loting om de startvolgorde zo eerlijk mogelijk te bepalen. Je wordt opgemaakt en draagt een show-badpak.
Alle uitvoeringen worden beoordeeld door een jury. Je krijgt punten voor techniek en voor de artistieke waarde. Heb je het hoogste aantal punten verdiend, dan ben je op de eerste plaats geëindigd.