Zwemmen


Er bestaat een grote behoefte aan zwemonderwijs voor jonge kinderen en volwassenen. Hiervoor kunt u bij de “Enschedese Watervrienden” terecht. Gediplomeerde kaderleden gebruiken een methode waarbij veel waarde wordt gehecht aan het watervrij maken van de kinderen nog voor ze leren zwemmen.


Voor kinderen en jongeren, die in het bezit zijn van het Zwem ABC, bieden wij zwemactiviteiten met een recreatief karakter aan onder de naam “Aardig Zwemvaardig”.


Bovendien beschikt de vereniging over een (trim)zwemgroep voor volwassenen en zwemles voor wassenen. Deze zwemles is bedoeld voor volwassenen die vroeger nooit hebben leren zwemmen; lang niet hebben gezwommen en bang zijn dat ze het zwemmen verleerd zijn; angstig zijn in het (diepe) water en/of mensen die hun zwemtechniek willen verbeteren.

De “Enschedese Watervrienden” is door de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NRZ) aangewezen als erkend opleidings- en exameninstituut exameninstituut voor de verschillende zwemdiploma’s, zoals het Zwem A/B/C, zwemvaardigheid I, II en III, en diploma’s voor zwemvaardigheden, zoals bijvoorbeeld balvaardigheid, survival, snorkelen, wereldzwemslagen en synchroonzwemmen.


Kleding-eisen

Kinderen die oefenen voor een van onderstaande diploma’s, zwemmen elke kijkavond met kleren aan. Denkt u ook aan een plastic zak om de natte kleding weer mee naar huis te nemen?

Ondiep:
Badkleding, t-shirt met korte mouwen.

Zwem A en B: 
– Badkleding
– Shirt, hemd of blouse met lange mouwen
– Lange broek, jurk of rok tot de enkels (broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
– Schoenen

Zwem C:
– Badkleding
– Shirt, hemd of blouse met lange mouwen
– Lange broek, jurk of rok tot de enkels (broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
– Jas met lange mouwen
– Schoenen